Младежи участваха в безплатно обучение на тема „Невербална комуникация”

Областният офис във Варна се препълни с младежи, които взеха участие в безплатно обучение. Клуб "Медик" към Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС” и клона на сдружението във Варна организираха събитието на тема "Невербална комуникация. Как да изградим и задържим успешна връзка", с известните лектори Катя Пенева и доц. д-р Румен Бостанджиев.

 

В обучението бяха засегнати теми за това как поведението на партньорите влияе върху взаимоотношенията, как да имаме успешна връзка, жестове и езика на тялото. Младежите се запознаха с влиянието на невербалната комуникация върху семейните отношения и получиха умения за противодействие на възникнали проблеми.

 

„Партньорите доброволно живеят един с друг, прекарват време заедно и се обичат. Всеки ден те трябва да си спомнят за нещата, които правят един за друг и какво означава присъствието на единия в живота на другия” каза Гергана Давидкова, председател на клуб „Медик” към сдружението.

 

Областния лидер във Варна Паша Александрова споделя: „Безплатните обучения продължават следете официалната страница на сдружението - www.facebook.com/mg2007 и www.mg2007.bg”.

 

По проект Младежки Информационно-Консултативен Център /МИКЦ/ Варна –Заедно за младите на Национално Сдружение "МЛАДЕЖКИ ГЛАС", финансиран по Националната програма за младежта (2016-2020) към Министерството на младежта и спорта, с подкрепата на Община Варна.

 

 

Доц. д-р Румен Бостанджиев е един от малкото специалисти у нас с над тридесет годишен професионален опит в областта на сексологията. Съчетавайки медицинското си образование с квалификацията си от няколко международни програми по психотерапия, той ежедневно помага на лица и двойки да се справят с предизвикателствата на интимното партньорство като израстват заедно.  

Катя Пенева е магистър по социално консултиране и психология, занимава с научни изследвания в областта на семейните отношения.  От 2014г. съвместно с доц. д-р Румен Бостанджиев създават Институт за развитие на човешките отношения - „Компас“ в гр Бургас. Голямата й страст е свързана с невербалната комуникация и умението да разбираме несловесния език в човешкото общуване.